A Nyitott templom idei istentiszteletének vezérgondolata Péter első leveléből származott: "...mint élő kövek, épüljetek fel lelki házzá". Az oltáron ezt hirdették a feliratozott réglák is.

Az istentisztelet liturgájában Lászlóné Házi Magdolna lelkész mellett a földvári evangélikus fiatalk közül ezúttal Szelei Mónika és Zalai Tamás szolgált. Az igehirdető Ribárszki Ákos volt, aki jelenleg Orosházán él, és augusztus 14-én lesz Kondoroson lelkésszé avatása. (Ezért nem lutherkabátban szolgált.)

Igehirdetésében rámutatott, hogy a legmélyebb ponton is meghallhatjuk Jézus szavát, hogy aztán élő kövekként csiszolódjunk környezetünk épületébe.

Ezt szimboliuzálandó a gyülekezet tagjai egy-egy kis papírtéglára írhatták fel nevüket, majd egészíthették ki azzal a tempomot jelképező képet. A lelkész mindenkit egy-egy igvel áldott meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr742174477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása