Ma mindenszentek napja, holnap pedig halottak napja van. Ugyan a protestáns egyházak naptárában ez nem ünnepként szerepel, mi, evangélikusok is megemlékezünk ezekben a napokban elhunyt szeretteinkről, elzarándokolunk sírjukhoz, és egy-egy imádságban köszönjük meg Istennek életüket. Az alábbiakban egy imádságot közlünk, amellyel Te is megemlékezhetsz elhunyta családtagjaidról, barátaidról otthonodban egy-egy gyertya meggyújtása mellett. (A kép a pusztaföldvári temetőben készült.)

 

Mennyei Atyánk! Áldunk téged, hogy az örök élet reménységével ajándékoztál meg minket. Erősíts kegyelmeddel, hogy az elmúlás láttán is megálljunk abban a bizonyosságban, hogy sem élet, sem halál el nem választhat a te szeretetedtől. Óvj meg attól, hogy zúgolódjunk bölcs végzésed ellen. Taníts igazi hálára, hogy megköszönjük mindazt a jót és örömöt, amit elköltözött szerettünk által adtál nekünk. engedd, hogy egész eddigi életünket, közös örömünket, bánatunkat és vétkeinket a te kegyelmedbe tegyük le. Vezess minket a te utadon, hogy hűségesen töltsük be hivatásunkat, egykor pedig együtt örvendezzünk színed előtt, az Úr Jézus Krisztusért. Ámen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr303345182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása