Biztosan sokat fogunk beszélni a tegnapi napról és emlékezni a gyülekezeti centrum szentelésének ünnepére. De most először beszéljenek a képek! Halasi Lászlóné és László Jenő Csaba képriportja következik:

Gyülekezetünk hölgy tagjai már délelőtt hozták a finomságokat. Köszönet érte. Sok-sok süti összejött ám. Jobbnál jobbak. :) Ja, és a kolbász sem volt utolsó.

gy1.JPG

Ez még csak a sütemények egy része...

gy2.JPG

Közben a gyülekezeti terem már készen állt a szentelésre:

gy3.JPG

gy4.JPG

gy5.JPG

Ez az egyik kedvencünk, a gyereksarok. Gyülekezetünk legifjabb tagjai reménység szerint sokat fogják használni.

gy6.JPG

Felkerült a szalag a bejárati ajtóhoz.

gy7.JPG

gy8.JPG

És ez már délután négy óra előtt néhány perccel történt:

gy9.JPG

gy10.JPG

gy11.JPG

A bátrabb óvodás hittanosaink verses imádságot mondtak. Köszönet nekik is, a szülőknek, és a gyülekezetünkhöz tartozó pedagógusoknak.

gy12a.JPG

Az istentisztelet:

gy13.JPG

A Búzavirág Népdalkör Jézus-dalokat énekelt. (Tagjaik között több evangélikus is van ám.)

gy14.JPG

Gáncs Péter elnök-püspök igehirdetésében megemlítette, hogy egy tragédiának kellett történnie ahhoz, hogy valami új kezdődjék.

gy15.JPG

Itt látszik, milyen szép számmal voltunk.

gy16.JPG

A püspök arról is beszélt, hogy milyen csodálatos dolog, hogy az új épület tetején napelem van. Szerinte szimbolikus jelentősége van, hogy az egyház energiát ad a közös hálózatba (hiszen a felesleg visszatermelődik a település hálózatába).

gy19.JPG

Jankó Zita brácsán játszott egy gyönyörű darabot.

gy17.JPG

Ezt a képet a tömeg miatt tesszük közzé:

gy18.JPG

Énekeltük: "Kis dolgát mind az Úrra hagyja, és benne bízik szüntelen, azt Ő megőrzi és megtartja sok földi bajban-ínségben..."

gy20.JPG

És ez már a háznál volt:

gy22.JPG

gy21.JPG

Lelkészek:

gy23.JPG

No és az egyházi sajtó:

gy24.JPG

Püspöki áldás

gy25.JPG

A lelkészi kar áldása

gy26.JPG

Szalagátvágás előtt és után:

gy27.JPG

gy28.JPG

gy29.JPG

És a kerti party. :)

gy30.JPG

gy31.JPG

gy32.JPG

A kép jobbján Hidasi Márk teológus hallgató, Ő volt az, aki legutóbb a tűz estéjén volt vendégünk. Örülünk, hogy velünk örült.

gy33.JPG

Mai képriportunkat az új lelkészi iroda részletével zárjuk. Ide jöhettek majd ügyet intézni. Azt kívánjuk mindenkinek, hogy minél több keresztelővel és esküvővel, és minél kevesebb temetéssel keressetek minket. Valamint azt, hogy ha valaki mégis vigasztalásra vágyik, az meg is találja e ház falai között a nyugalmat. Mert ahogy a tegnapi nap meghívóján olvastuk Haggeus prófétától: "Ezen a helyen békességet adok! - így szól a Seregek Ura!"

gy34.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr574608872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása