A böjti időszak utolsó vasárnapja, virágvasárnap előtt állunk. Ezen a napon Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékezünk. (A történet elolvasható ide kattintva.) Ezzel a nappal kezdődik a nagyhét, amely talán ez egész egyházi esztendő csúcspontja. Nevét onnan kapta, hogy az ujjongó tömeg pálmaágakat szórt a szamárháton Jeruzsálembe vonuló Jézus elé.

Talán sokan nem is érzik a súlyát ezeknek a napoknak, még többen vannak, akik abszolút nem is tudják, milyen ünnepi napok előtt állunk.

Arra biztatunk mindenkit, hogy készüljünk együtt a húsvét ünneplésére. Igazán akkor élhetjük majd át a húsvét vasárnapi örömhírt, ha komolyan vesszük virágvasárnap, nagycsütörtök és nagypéntek ünneplését is.

Gyülekezetünkben az alábbi alkalmakat tartjuk:

Virágvasárnap (április 17.) de. 9 óra: virágvasárnapi istentisztelet.

Nagycsütörtök (április 21.) du. 6 óra: istentisztelet az asztal körül, amikor megidézzük az utolsó vacsora légkörét.

Nagypéntek (április 22.) du. 6 óra: passióolvasásos istentisztelet (egy régi hagyományt élesztünk fel, amikor sorra vesszük Jézus keresztútját).

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr222813972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.