Talán nem is gondolnád, hogy Pál apostol, akinek tollából az Újszövetség jelentős része származik, maga is sokat sportolt. (Kellett is neki, hisz később, amikor már apostolként hirdette az igét, Dél-Európa jelentős részét beutazta gyalog és hajóval, ehhez pedig azért kellett a kondi.) Leveleiben több helyen is megtaláljuk a sportot. Az első korintusi levél 9. fejezetében például a sportversenyek gyönyörű képét használja az élethez, amelynek végső állomása maga az örök élet lehet:

"Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartoztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant.  Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és szolgává teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre."

(Illusztrációként El Greco festményén Péter és Pál apostol látható.)

Ne feledd: augusztus 3-án te is benevezhetsz a "futásra"!

El Greco.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr704622337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása