A Nyitott templom éjszakája kezdeményezés csak térségünkben új.

Németországban és más nyugat-európai országban már hosszú évek óta minden alkalommal megrendezik hasonló programsorozatukat. Drezdában például az idén június 5-én tartották a keresztény felekezetek összefogásával, több tucatnyi helyszínen. Bécsben pedig még májusban nyitották ki templmukat a keresztény felekezetek erre a különleges éjszakára.

Az indíttatás minden esteben ugyanaz: felkelteni az érdeklődést az egyházak szolgálata iránt, tartalmas (elgondolkodtató, szórakoztató, közösségépítő) programok szervezése. Nem egyszer ún. tematikus programokra várják az érdeklődőket, vagyis egy-egy templom kizárólag a zeneművészeté, az irodalomé, a közös éneklésé vagy éppen a táncé.

Mi egy estébe próbáljuk bezsúfolni mindazt, amivel vendégül szeretnénk látni az érdeklődőket. Így számos zenei műfajjal, a filmmel, több játékkal várunk mindenkit július 23-án este.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr992112809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása