Mély fájdalommal, de a feltámadás reménységében tudatjuk mindenkivel, nemcsak azokkal, akik ismerték és szerették, hogy hosszas megaláztatás és türelemmel viselt szenvedés után ma délután három órakor szeretett fiunk és mesterünk születésének 33. évében a jeruzsálemi Golgotán kilehelte lelkét. Mindezt azért, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Az elhunytra emlékezve ma este 6 órakor passióolvasásos istentiszteletet tartunk a pusztaföldvári katolikus plébánia épületében.

Gyászolják: anyja (Mária) és tanítványai

"Három órakor Jézus hangosan felkiáltott: "Elói, elói, lámá sabaktáni!" - ami ezt jelenti: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?"  Néhányan az ott állók közül, akik meghallották, így szóltak: "Nézd, Illést hívja." Valaki elfutott, megtöltött egy szivacsot ecettel, nádszálra tűzte, inni adott neki, és így szólt: "Lássuk csak, eljön-e Illés, hogy levegye?"  Jézus azonban hangosan felkiáltva kilehelte lelkét. Ekkor a templom kárpitja felülről az aljáig kettéhasadt. Amikor a százados, aki vele szemben állt, látta, hogy így lehelte ki lelkét, ezt mondta: "Bizony, ez az ember Isten Fia volt!" (Márk evangéliuma 15,34-39)

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr332846667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása