A Nyitott templom éjszakájával kapcsolatban sugároz interjút az MR6 (A régió rádiója) holnap (augusztus 21-én) reggel 8-kor kezdődő Kapocs című műsora. A rádió a Dél-Alföldön a 93,1 Mhz-en hallható, az on-line adás pedig ide kattintva érhető el.

A templomban Zsolczai Balázs kecskeméti evangélikus képzőművész kiállítását is meg lehetett tekinteni. A vizes témájú akvarellek mellett absztaktabb alkotásokat is láthattunk tőle.

Az istentiszteleten Szabóné Mátrai Marianna püspökhelyettes hirdette az igét. Prédikációjában kiemelte, hogy a templom mindannyiunk otthona. Még azok is otthonra találnak falai között, akik nem látogatják rendszeresen az istentiszteleteket. Az alkalmon a lelkészek a résztvevőket…

A békéscsabai Zenebarát Felebarátok csapata zenés műsorát az este központi témájára hangolta. Címe: Az alapkő volt.

A megnyitón a helyi Búzavirág népdalkör istenes énekekből adott elő egy csokorral, amellyel a másnapi államalapítási ünnepről is megemlékeztek.  

A Nyitott templom éjszakájának nyitó videója után Lászlóné Házi Magdolna lelkész köszöntötte a megjelenteket. Egy imádságban emlékezett meg a száz évvel korábban élt templomépítő ősökről, majd megkoszorúztuk Bolla Mihály miniszteri tanácsos emléktábláját.…

Idén is sok-sok tucat ember vett részt a Nyitott templom éjszakáján. Folyamatosan töltjük fel a képeket. Mivel többen fotóztak, máskor is érdemes lesz bekukkantani blogunkra.Közben pedig már a BEOL tudósítása is olvasható ide kattintva. 

süti beállítások módosítása