"Én vagyok az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, örökké élni fog...." (János evangéliuma 6, 51)

Éhezünk. Ha nem is fizikailag (mert - Istennek hála - minden válság, anyagi probléma, munkanélküliség ellenére többségünk még mindig nem tapasztalta meg, hogy milyen naponta korgó gyomorral létezni), lelkileg mindenféleképpen. Félelem, betegség, aggódás tölti be mindennapjainkat.

"Én vagyok az élet kenyere..." - mondja magáról Jézus. Ő az, aki az úrvacsorában, kenyérben és borban felkínálta magát nekünk, hogy közösséggé legyünk vele és egymással.

Nagycsütörtök az utolsó vacsora, az úrvacsora szerzésének ünnepe. Becsüljük meg ezt a napot!

Este 6 órától a katolikus plébánia épületében tartjuk különleges nagycsütörtök esti liturgiánkat, amikor megidézzük az utolsó vacsora légkörét: asztal köré telepedve veszünk úrvacsorát kovásztalan kenyérrel és borral. Várunk közösségünkbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr714364717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása