Ha megnézed gyönyörű templomunk falát, láthatod: potyognak a téglák. A közel százéves épület alapos felújításra szorul. Ráadásul a tető is lyukas, a meglehetősen esős május és június újabb foltokat tett a boltívekre...

Mi mégis ünnepelünk. A bomló vakolat, befolyó eső ellenére is. Reménységünk alapja pedig Jézus Krisztus, aki tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Ha templomunkat július 23-ig nem is tudjuk felújítani, lelkünket azonban igen. Erre nyújtunk át neked most egy meghívót.

A Bibliában Péter első levelében olvassuk: "Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá!"

A Nyitott templom éjszakáján 20 órakor kezdődik az Élő kövek ünnepe. A könnyűzenés istentiszteleten elkezdhetjük közösségünk ujjáépítését. Ezt szimbolikus, látható módon is megtesszük majd. A különleges istentiszteleten Ribárszki Ákos, orosházi fiatalember prédikál, aki az idén végezte el az Evangélikus Hittudományi Egyetemet, augusztustól pedig lelkészként szolgál a közeli város gyülekezetében. Az istentiszteletre is velünk maradnak az Immánuel zenekar tagjai, így együtt énekelhetünk velük.

Építsük együtt! Ezúttal ne malterral, hanem a Szentlélek erejével!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr462112872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása