Megszületett az iránymutatás a katolikus egyházi fenntartás alá került pusztaföldvári óvoda és iskola gyermekei és dolgozói számára irányadó templomlátogatás rendjéről.

A három történelmi felekezet legmagasabb vezetői által 2006. szeptember 20-án megkötött megállapodással összhangban minden óvodás és iskolás gyermek számára biztosított a választása szerinti (római katolikus vagy evangélikus) hitoktatás, valamint mindenki a saját választása szerinti felekezet templomában teljesítheti a legalább havi egy kötelező vasárnapi templomlátogatást. Ennek megfelelően választható az evangélikus istentisztelet is mind a gyerekek, mind az intézményi dolgozók által. Az istentisztelet látogatásáról templomunkban igazolást állítunk ki, amellyel igazolható, hogy az istentiszteleten a gyermek, illetőleg a felnőtt részt vett. A szabad választás természetesen nem vonatkozik a tanévnyitó és tanévzáró szentmisékre, valamint a névadó Szent Imre napja apropóján megtartásra kerülő misére. Ezeken minden gyermeknek és dolgozónak - felekezeti hovatartozástól függetlenül - a részvétel kötelező.)

Istentiszteleteinket továbbra is minden vasárnap de. 9 órakor tartjuk az evangélikus templomban (Rákóczi u. 30.) Szeretettel várjuk arra a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket és intézményi dolgozókat egyaránt.

Istentiszteleteink időpontja - az iskolavezetés ígéretének megfelelően - minden alkalommal kifüggesztésre kerül az intézmény faliújságján is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr243280700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása