Most kaptuk a hírt: Különös dolog történt hajnalban Jeruzsálem külvárosában, Kiküldött tudósítónk, Lukács jelenti:

A názáreti Jézus, akit sokan Mesternek neveznek sírja üres. Asszonyok indultak el, még sötétben, hogy az ünnep elmúltával bekenjék elhunyt hozzátartozójuk testét, azonban a temetőkertben a sziklasír előtt nem elhengerítve találták a követ. A sírnál két idegen férfi azt közölte velük, hogy nincs már ott az elhunyt, mert feltámadt. Mint emlékezetes, Jézus maga mondta, hogy neki meg kell feszíttetnie és fel kell támadnia. Az asszonyok elmondták a Mester tanítványainak is a hírt, de azok nem hittek nekik. Erre az első tanítvány, Simon, akit Péternek is neveznek, maga is elment a sírhoz. Tudósítónknak azt nyilatkozta: "Benéztem a sírba, és valóban csak a lepedők vannak ott."

(Lukács evangelista, Jeruzsálem, Nyitott templom blog)

A Lukács által tudósított eseményt ma délelőtt 9 órakor a plébánia épületében ünnepi istentiszteleten, holnap este 6 órakor könnyűzenés istentiszteleten ünnepeljük. Szeretettel várunk mindenkit! Áldott feltámadásünnepet kívánunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr552851072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása