Már-már mi is azt hittük, hogy nem találunk alapkövet a parókiaépületünk bontásakor. Aztán egyszer csak, amikor az alapot verték szét a munkások, valami előkerült...

Parókia- és gyülekezetépítő eleink bizony megörökítették az építés időpontját. Akkor még nyilvánvalóan nem saválló dobozba, hanem egy üvegedénybe, de az alapba tettek néhány emléket. Nevezetesen egy maréknyi pénzérmét találtunk. Mindegyike az Osztrák-Magyar Monarchia német felirattal ellátott pénze, többségük az 1850-es évekből, néhány 1860-ból való. Sajnos az edény eltörött, és az üvegbe rejtett papírlapnak is csak morzsáit találtuk meg, a pénzeket is alaposan meg kell tisztítanunk, de mindez alátámasztani látszik a tényt, hogy az 1860-as évek elején építették a most lebontott épületet.

Az emlékeket a reménység szerinte felépülő gyülekezeti centrumban fogjuk elhelyezni a parókiából kimentett vályogtéglával együtt, ezzel is emlékezve a régi épületre és alapkövet lerakó őseinkre.

Apropó alapkő: letettük a gyülekezet "alapkövét" a világ legnagyobb közösségi oldalán, a Facebookon. Érdemes az oldal kedvencelőjévé lenni, mert nemcsak a legfontosabb infókat tesszük itt közzé, hanem hamarosan játszani is fogunk - nyereményekért. A játékban pedig azok vehetnek részt, akik figyelik oldalunkat a Facebookon. Kattints tehát ide, és lájkold!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr42887223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása