Imádkozni mindenki tud. Nem igényel diplomát, tanfolyam elvégzését, keresztelőt. Elég hozzá néhány perc, egy kis csend, magány vagy éppen társaság. Nem kell hangosan mondani, elég, ha a szívünket nyitjuk ki Isten felé, és elmondjuk neki örömeinket, gondjainkat, áldást és erőt kérünk a mindennapokhoz. A holnapi naphoz akár.

A Nyitott templom éjszakájára az Evangélikus Énekeskönyv esti imádságai közül választottunk ki egyet, Wilhelm Löhe imádságát. Ha gondolod, ma este elalvás előtt olvasd el, és kérd ezzel Isten segítségét.

Maradj velünk, Urunk, mert esteledik, és a nap aláhanyatlott. Maradj velünk és egész egyházaddal. Maradj velünk a nap alkonyán, az élet alkonyán, a világ alkonyán. Maradj velünk kegyelmeddel és jóságoddal, szent igéddel és szentségeddel, vigasztalásoddal és áldásoddal. Maradj velünk, ha ránk borul a szenvedés és a nyomorúság éjszakája, a kételkedés és a kísértés éjszakája, a kínos halál éjszakája. Maradj velünk és minden híveddel most és örökké. Ámen.

És ne feledd: augusztus 3-án közös imádságban folytathatjuk. Persze csak ha eljössz a Nyitott templom éjszakájára.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr194630713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása