Melo, a brazil határ közelében fekvő uruguayi város a pápa látogatására készül 1988-ban. Mindenki azt találgatja, mennyi ember érkezik az eseményre. A helybéliek tudják mit jelent ez, zarándokok tízezreinek étel és ital kell, szuvenírek, emlékek. A lakosság az isteni áldás mellett abban reménykedik, hogy jó üzlet lesz számára a szentatya látogatása. Beto, a piti csempész, biztosra veszi, hogy övé lesz az évszázad üzlete: "a pápa vécéje" több ezer zarándoknak hoz majd megkönnyebbülést. (Forrás: Port.hu)  Eddig a történet. Az Ahová a pápa is gyalog jár című 2007-es vígjáték egy alapvető embeti szükségletet dolgoz fel.

Hogy miért is aktuális ez a kis történet? Mert - két nappal a Nyitott templom kezdete előtt - nálunk is megoldódni látszik az ún. vécékérdés. Most először ugyanis konténeres mobil toalettet rendeltünk, amely - ha minden igaz - a mai nap folyamán megérkezik templomkertünkbe. Pénteken tehát ilyen banális akadály sem gátol abban, hogy az egész estét velünk töltsd.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr302149912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása