Ahogyan bizonyára már többen hallottak róla, és ahogyan az a sajtóban is megjelent, tűz pusztított evangélikus parókiánban szombat este.

Már a tények előtt legyen a szó a hálaadásé: a tragédia ellenére örülhetünk, hogy személyi sérülés nem történt, kizárólag egy embert kellett megfigyelésre az orosházi kórházba szállítani, de ő sem szívott be annyi füstöt, amely hosszú távon károsítaná egészségét.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni már most azoknak (egyéneknek és közösségeknek egyaránt), akik felajánlották segítségüket. Jó érzés volt tapasztalni, hogy mennyien szívükön viselik az egyházközség és a lelkészcsalád sorsát. Sokan ajánlottak fel kétkezi munkát, szálláslehetőséget is. Egyelőre folyik a kárfelmérés és a válasz keresése a "hogyan tovább?"-kérdésre.

Köszönet minden - a mentésben részt vevő - tűzoltónak is. Nemcsak szakszerűek, segítőkészek, hanem gyorsak és udvariasak is voltak a katasztrófahelyzetben. Jó tudni, hogy ennyire komolyan veszik hivatásukat.

Hálásak vagyunk Hidasi Márknak, az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatójának, aki szombaton nem mindennapi körülményekre érkezett hozzánk "vendégprédikálni". Nem rettent meg a feladattól akkor sem, amikor még a tűzoltók jelenlétében arra kértük, hogy másnap minden történés ellenére hirdesse nekünk az adventi örömhírt az érkező Megváltóról. Megható volt egy ilyen szomorú este után az adventi koszorú fénye mellett összegyülekezni a Községi Könyvtárban. (Köszönjük az intézménynek is, hogy befogadta istentiszteletünket.)

És végül a komor tények: 2010. december 4-én este kigyulladt a lelkészlakás nappali szobája, amely egyébként lelkészi dolgozószobaként is funkcionált. Gyakorlatilag a szoba teljesen kiégett, azonban fontos egyházi iratok azonban nem semmisültek meg. Anyagi mellett eszmei értéke volt annak a sok-sok szépirodalmi és teológiai könyvnek, amely megégett, illetőleg elázott. Szintén használhatatlan lett a hivatali számítógép, telefon, nyomtató, a lelkész Luther-kabátja. A többi helyiséget vastagon belepte a korom. Az ingatlan jelenleg teljes egészében lakhatatlan.

A Magyarorszgi Evangélikus Egyház, a Déli Evangélikus Egyházkerület és a Nyugat-Békési Egyházmegye vezetése is támogatásáról biztosított bennünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr182496691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása