Húsvét napján Krisztus feltámadását ünnepeljük. A délelőtt tartott istentiszteleten a Lukács írása szerinti evangéliumból olvastuk a feltámadás történetét. (A szöveget ide kattintva olvashatod el.)

Lászlóné Házi Magdolna lelkész igehirdetésében kiemelte, hogy a mi gondolkodásunk nagyon gyakran megáll Krisztus keresztjénél. De az Isten Jézus nyitott sírjával ütötte rá a hitelesítő bélyegzőt a megváltás művére. "Nem bizonyítékot kell keresnünk. Természettudományos kísérletekkel ugyanis nem bizonyítható a feltámadás. Isten nem emberi kategória. A feltámadást el kell fogadnunk és nem bizonyítanunk" - fogalmazott a lelkész.

Az ünnep holnap (hétfő) este 6-kor könnyűzenés istentisztelettel folytatódik a plébánia épületében (Jókai utca). Szeretettel várunk arra is mindenkit.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr302852318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - AZ EMBEREVÉS A MINISZTÉRIUMOKBAN KEZDŐDIK 2011.04.24. 20:05:53

ELKÉPZELEM, HOGY ELKÉPZELI1899 őszén Tolsztoj sokat betegeskedik. A Feltámadás utolsó fejezeteit írja, elakad, nekilendül, újra megtorpan, aztán örömmel jegyzi naplójába, hogy „jó és fontos jelenetek születtek“. A világirodalom legáhítatosa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása