Az épülő gyülekezeti centrum alapkövének elhelyezésével ünnepeltük templomunk alapkőletételének századik évfordulóját ma délután. Ribár János esperes prédikációjában kiemelte, hogy a decemberi katasztrófa értékelhető Isten ítéletes figyelmeztetésének, ugyanakkor az új kezdet nem más, mint Isten fantasztikus kegyelme. "Nem természetes, hogy amikor mindenhol pénzszűke van, egy új gyülekezeti komplexum épüljön. Ez nem természetes. Ez a kegyelem" - mondta. Az istentisztelet után helyeztük el az üvegkapszulát a földbe, amelyre nem sokkal az ünnepség után betonréteg is került.

Ha minden a terv szerint halad, májusra felépül az új gyülekezeti házunk. Anyagi forrást állami segítséggel a Magyarországi Evangélikus Egyház. valamint bajor evangélikusok adománya biztosít. A gyülekezeti terem berendezésére (oltár, székek, függönyök stb.) pedig a mai napon indítottunk gyűjtést.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr463343627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása