A pusztaföldvári evangélikus templom 1912-13-ban épült a község főutcáján. Terveit Dvoracsek József építész készítette. Az alapkő letételére 1911. október 31-én (reformáció ünnepe) került sor. Felszentelési ünnepségét 1913. november 30-án (advent első vasárnapja) tartották.

A tempolom neogótikus stílusban épült, annak minden berendezési tárgya megfelel a gótikus stílus jegyeinek, így a csúcsíves ablakok, valamint az ólomüveg-berakásos színes rózsabalakok, a magas, csúcsíves belső kialakítás, a világos templombelső.

A templomon a kor legnevesebb építői dolgoztak. Az orgona Wegenstein Lipót temesvári mester, a harangok Szlezák László aranykoszorús harangöntő műhelyében készültek. Az oltárkép, amely Jézus Gecsemáné-kerti imáját ábrázolja, ugyanakkor nem bír különösebb művészi értékkel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitotttemplom.blog.hu/api/trackback/id/tr82112800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása